Kristallitytöt

Home »  Kristallitytöt

Kristallitytöt

Kristallitytöistä suurin osa on aloittanut voimistelun ja tanssin ohjaajansa Ritva Kuhan johdolla jo vuonna 2007. Nykyään tyttöjä ohjaavat Heli Hyvärinen ja Maijo Palsio.  Tällä hetkellä Kristalleja on 12 tyttöä. Kristallitytöt ovat yhdistyksen alusta perustamisesta lähtien edustanut Kuhmolaisen Tanssin Ystäviä ja voidaan näin etuoikeutetusti nimetä yhdistyksen kummiryhmäksi.

Aluksi ryhmä esiintyi vain yhdistyksemme vuosittaisissa tanssinäytöksissä Kuhmo talolla. Ensimmäinen ulkopuolinen tapahtuma oli alueellinen SottiisiMoves tapahtuma Kajaanissa 2014. Ja pääsimme heti jatkoon Heimo tanssilla. Valtakunnallinen SottiisiMoves Tampereella palkitsi meidät stipendillä ja huikeistakin huikeimmilla palautteilla. Tämä palaute pysyköön ohjenuoranamme tanssin iloisessa maailmassa.

”Te valloititte meidät! Täytitte tilan erinomaisesti ja energinen esitys oli juuri teidän näköisenne. Ulkoista olemusta myöten kaikki oli hienosti mietitty loppuun sakka. ja yksityiskohdat näkyivät tanssinne kautta juuri niin kuin piti. Osasitte hienosti tulkita röllimeinikiä, ja eläydyitte lavalla luonnollisesti. Omaatte lavapersoonan, josta ilo tarttuu helposti myös yleisöön.

Ensimmäisestä diagonaalista lähtien, esitys oli vakuuttava ja piditte hyvää huolta rytmistä koko teoksen ajan. Käytitte lattiaa ammattimaisesti hyödyksi, ja saitte siitä voimaa upeisiin hyppyihinne. Ne olivat todella lennokkaita. Rakensitte kokonaisuutta hauskalla ja omalaatuisella tavalla, ja nautintonne välittyi yleisöön asti. Olitte hurjan hyviä heittäytymään ja ottamaan tilanteesta kaiken irti, jatkakaa samaan malliin.
Toimitte mahtavasti yhdessä aivan kuten tiivis heimo.

Yhteistä voimaa ja energiaa riitti alusta loppuun, kuntonne on ihailtavaa! Ryhmän sisäinen voima loi yhtenäisen kokonaisuuden, jonka tarkasti mietityt yksityiskohdat erottuivat juonesta kivasti. Liikkeen vapaus erottui mainiosti kohdasta, jossa juoksette takaa eteen loppuvaiheilla. Annoitte itsenne vapautua ja antautua esitykselle täysin. Se on todella suurta.

Suuret kiitokset tästä hurjasta ja hauskasta elämyksestä, minkä meille annoitte. Älkää antako tuon ihanan energian hiipua, vaan nauttikaa ja iloitkaa jatkossakin, aivan kuten tähän asti. Olette mahtavia!”

kristalli1

Tilatkaa Kristallityttöjä esiintymään tapahtumiin, juhliin, syntymäpäiville…

Kristallityttöjä voi tilata erilaisiin tapahtumiin ja juhliin esiintymään. Ohjelmistosta löytyy arvokkaista juhlista aina pikkujouluihin ja siltä väliltä sopivia ohjelmia mm.

  • Heimo tanssi – palkittu SottiisiMoves Tampere (2014)
  • Käsi enkelin (Maan korvessa kulkevi lapsosen tie) – SiBDance –kilpailu loppunäytöksessä
  • Huldan Polkka
  • Ilox ja Menox (rentoa ja vauhdikasta)
  • Nälkämaan laulu (2016)
  • Tango (2017)
  • ”Katastrofi” (2017)

Tiedustelut: Leena Heikkinen 040-5819013  leenamiheikkinen@gmail.com

kristalli2

ESIINTYMISIÄ 2016

– Esiintyminen Kainuun kulttuurirahaston juhlassa 7.5.2016 Kuhmo
– Esiintyminen Karjalan Tasavallan juhlassa Kostamuksessa 11.6.2016
– Kansanmusiikkijula Sommelo 30.6.2016
– 3.7.2016 Mikko Ahlgrenin Hip Hop kurssi Kuhmo
– 4.-7.7.2016 Kuhmolaisen Tanssin Ystävien ry tanssikurssi
– Kaustinen Folk Music Festival 14.-15.7.2016
– Prague Folklore Days 27.7.-1.8.2016
– Kuhmolaisen Tanssin Ystävien näytös 11/2016

Kuvia keväältä 2016 (Kuvat: Antero Komulainen)

Comments are closed.

BizStudio by Sketch Themes